Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Konfitura z cebuli

Opis przygotowania

Olej rozgrzać na patelni. Wrzucić cebulę pokrojoną w piórka. Zeszklić. Zalać winem i wodą, posłodzić miodem, wymieszać i dusić na małym ogniu przez ok. 30 minut, od czasu do czasu mieszając.

Następnie wlać ocet balsamiczny. Wymieszać i dusić jeszcze przez chwilę.

Podawać na ciepło lub na zimno.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 294
Ewa gotuje - odc. nr 294

Tym razem Ewa postanowiła zabrać widzów w kulinarną podróż, której kolejne...

 

Podobne przepisy

Domowy ajvar

Przysmak z Bałkanów!

Bakłażany pod parmezanem

Włoski klasyk - bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym, mozzarellą i parmezanem.

Leczo z pieczonych warzyw

Z krakowską suchą;-)

Flaczki z boczniaków

Barowy klasyk - w moim wydaniu zamiast flaków są boczniaki!

Wróć do listy przepisów