ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 294

OPIS ODCINKA

Tym razem Ewa postanowiła zabrać widzów w kulinarną podróż, której kolejne przystanki wyznaczą potrawy kuchni austro-węgierskiej. Zacznie od tradycyjnej, madziarskiej, bardzo pożywnej zupy gulaszowej. Na danie główne zrobi przysmak kuchni austriackiej – knedle z kiszoną kapustą, suszonymi grzybami i morelami. Będzie też konfitura z czerwonej cebuli. Natomiast na deser upiecze Apfelstrudel – czyli bardzo cienkie ciasto z nadzieniem jabłkowym. Właśnie takim deserem ponad 100 lat temu zajadali się mieszkańcy monarchii Habsburgów.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Węgierska gulaszowa

Smak C.K. kuchni w jednym kociołku!

Knedle z kapustą i morelami

A do tego konfitura z cebuli;-)

Konfitura z cebuli

Dodatek do knedli, pierogów lub pieczeni...

Apfelstrudel

Najlepszy w całym Cesarstwie był ponoć w restauracji dworcowej prowadzonej przez rodziców Billy Wildera w Suchej koło Żywca;-)

Wróć do listy odcinków