
Cebule obrać i posiekać w drobną kostkę. Przełożyć do miski, doprawić cukrem, solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić na 10-15 minut.
Dodać posiekany koperek. Wybić jajka. Wsypać mąkę. Przecisnąć ząbek czosnku. Dobrze wymieszać.
Porcjami usmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle (tak samo jak placki ziemniaczane). Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Poddawać z kleksem kwaśnej śmietany lub gęstym jogurtem oraz plasterkiem kiełbasy z pstrąga.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po dwumiesięcznej przerwie Ewa zaprasza na premierowe odcinki „Ewa...
Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...
Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...
Ziemniaczany przysmak z francuskiego kurortu...
Znakomity dodatek do wędlin!