/ Przepisy / Pasta z Jasia

Opis przygotowania

Fasolę namoczyć (najlepiej przez całą noc), wymienić wodę i ugotować do miękkości.

Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić posiekaną cebulę, zeszklić. Dodać posiekany czosnek i drobno pokrojoną połówkę fenkułu. Przesmażyć. Podlać białym winem. Odparować. Przełożyć do miksera, dodać ugotowaną i odcedzoną fasolę. Przyprawić solą i pieprzem. Zalać śmietanką i zmiksować.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 226
Ewa gotuje - odc. nr 226

W programie zobaczymy jak przygotować meksykańską tortillę na mące gryczanej,...

 

Podobne przepisy

Cebula prażona

Warto zrobić ją w domu!

Zupa z suszonych pomidorów

Pomidorówka - też mi coś... Ta jest niezwykła!

Placki z kiszonej kapusty

Bieszczadzkie fuczki

Krem z pieczonego czosnku

Podany z pesto na jarmużu;-) A jeśli zapomnimy o boczku - będzie wege!

Wróć do listy przepisów