Zapraszamy na odcinek walentynkowy z naturalnymi afrodyzjakami w roli głównej. Autorka i zarazem prowadząca ten program, Ewa Wachowicz w towarzystwie włoskiego kucharza, w tej roli Lorenzo Pilia, szef kuchni w krakowskiej "Restauracji Pod Winogronami", pokaże jak otworzyć i zjeść ostrygę - ponoć właśnie ostrygi są najlepszymi afrodyzjakami na świecie. W kuchni przygotuje zupę-krem z rodzimego selera (również podnosi libido), selerowe chipsy oraz czekoladowe ciasto w kształcie serca i czekoladowe muffinki.
Obranego selera pokroić na cieniuteńkie plasterki (można użyć szatkownicy do ogórków) ...
Selera i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Cebule też pokroić w kostkę, ale bardzo d ...
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Naprzemiennie z mlekiem dodawać mąkę przes ...