Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zebra

Opis przygotowania

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, wmieszać pozostałe składniki. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać 2 łyżki kakao, do drugiej dodatkowo 2 łyżki mąki. Tortownicę o średnicy 24-26 cm wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać bułką tartą.

Na środek formy nakładać na przemian po 2 łyżki ciemnego i jasnego ciasta (ma się stopniowo rozlewać). Piec ok. 1 godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem czy jest już gotowe.

Wyjąć i po wystudzeniu pokryć polewą czekoladową (z roztopionej czekolady, masła i mleka) i posypać zmielonymi uprażonymi orzechami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 8
Ewa gotuje - odc. nr 8

W kolejnym odcinku swego programu Ewa Wachowicz zaprasza na indyka i "zebrę"....

 

Podobne przepisy

Sernik dyniowo-imbirowy

ynię pokroić na kawałki, wyczyścic z pestek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia...

Słodkie burgery

Z arbuzem i ananasem...

Ciasto drożdżowe z rabarbarem

Pod kruszonką... Na mące orkiszowej!

Szarlotka z jabłkami prażonymi i budyniem

Z rodzynkami... Pachnąca cynamonem!

Wróć do listy przepisów