Jak wykorzystać różne rodzaje serów do przygotowania pysznego obiadu i deseru zobaczymy w kolejnym odcinku magazynu kulinarnego - "Ewa gotuje". Autorka i zarazem urocza gospodyni tego programu przyrządzi rybę w niebieskim sosie z sera pleśniowego, na deser upiecze serowe ciasteczka z jabłkami oraz konfiturą z róży. "Ryba w niebieskim sosie ma niepowtarzalny serowy smak. Właśnie takim sosem można przekonać wszystkich niechętnych pleśniowym serom do ich jedzenia" - zapowiada pani Ewa Wachowicz.
Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku, przecisnąć przez praskę. Wymieszać z masłem i ...
Na maśle podsmażyć cebulę. Gdy lekko się zezłoci, dodać pokruszony ser. Mieszać, aż s ...
Z sałaty wybić głąb. Liście podrzeć. Paprykę wyczyścić, pokroić, dodać do sałaty. Na ...
Ser zmielić. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki. Skropić ...