Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Puree ziemniaczane

Opis przygotowania

Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku, przecisnąć przez praskę. Wymieszać z masłem i śmietaną, przyprawić świeżo otartą gałką muszkatołową. Wyłożyć na talerz używając gałkownicy do lodów.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 6
Ewa gotuje - odc. nr 6

Jak wykorzystać różne rodzaje serów do przygotowania pysznego obiadu i...

 

Podobne przepisy

Kiszone pomarańcze

Znakomity dodatek do dań słonych, jak też deserów!

Zapiekanka z oliwkami

Przygotować wszystkie składniki - ziemniaki, cebule, pieczarki i pomidory obrać i pok ...

Sok z owoców i warzyw

Składniki zmiksować lub wycisnąć...

Domowy ser biały

Najlepiej wychodzi na mleku prosto od krowy;-)

Wróć do listy przepisów