Żelatynę wsypać do szklanki, zalać zimną wodą (50 ml)), wymieszać i odstawić.
Do garnka wlać mleko i śmietankę. Posłodzić. Podgrzać. Dorzucić ziarenka z laski wanilii oraz samą laskę (wyjąć gdy odda smak i aromat). Dodać żelatynę. Wymieszać. Wystudzić (można to zrobić w misce z wodą i lodem). Gdy zacznie tężeć przelać do foremek lub filiżanek. Schłodzić w lodówce. Podawać z sosem malinowym. Udekorować jadalnymi kwiatami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi na potrawy inspirowane kuchnią międzynarodową. Będzie...
Owoce umyć i wyłożyć na papierowe ręczniki, by ociekły. Żelatynę zalać gorącą wodą. O ...
Na mleku!
Przesianą mąkę posiekać z masłem, dodać cukier, proszek do pieczenia, jajka, żółtka, ...
Biszkopt z galaretką i bananem;-)