Mąkę przesiać na stolnicę. Zaparzyć gorącą wodą (wlać trochę wrzątku i wymieszać nożem). Wybić jajko, posolić, dodać czosnek niedźwiedzi. Posiekać nożem. W razie potrzeby dodać trochę mąki i wyrobić. Przykryć miską i odstawić na 20 minut.
Po tym czasie ulepić kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą rozwałkować. Placuszki usmażyć na metalowej płycie lub patelni bez tłuszczu.
Podawać z oliwą z octem balsamicznym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od podpłomyków, czyli...
Kapusta chińska na ciepło;-)
Mąkę przesiać, dodać smalec, sól i wodę. Wyrobić. Przełożyć do miski. Przykryć i odst ...
Bakłażany dokładnie umyć i pokroić w grube plastry (ok. 2 cm). Oprószyć solą i gdy po ...
Mięso pokroić na „paluszki”. Przyprawić solą i pieprzem. Białka ubić ze s ...