Po wakacyjnej przerwie Ewa Wachowicz zaprosi widzów Polsatu na premierowe odcinki „Ewa gotuje”. A że wrzesień jest znakomitą porą na kucharzenie pod chmurką, to pierwszy obiad powstanie w ogrodzie. Najpierw zobaczymy jak przyrządzić znakomitą zupę ogórkową – co ciekawe: nie na kiszonkach, lecz na ogórkach gruntowych! Innymi słowy: zamiast klasycznej i znanej na całym świecie polish pickle soup Ewa ugotuje jej lżejszą wersję – idealną na ostatnie tygodnie upalnego lata. Daniem głównym będzie hiszpańska paella, czyli bardzo prosta, rolnicza potrawa, składająca się głównie z ryżu. – Osobiście uważam, że nasza kuchnia jest najlepsza na świecie, ale od czasu do czasu sięgam też po receptury z różnych stron świata, starając się jednak przerobić je w ten sposób, żeby bez problemu można było używać takich składników, które mamy pod ręką. I tak właśnie będzie tym razem, bowiem zamiast owoców morza w potrawie znajdzie się mięso z królika i kurczaka – mówi autorka programu. Na deser pani Ewa zaproponuje wyjątkowo orzeźwiającą tartę z rabarbarem i bezą. Ale to nie wszystko – zobaczymy też jak przygotować arbuzoladę, czyli lemoniadę z arbuza. Co ciekawe: zarówno paella, jak i arbuzolada, trafi na stół przy którym zasiądzie ekipa realizująca program, więc widzowie będą mogli zobaczyć jak wygląda telewizja „od kuchni”.
Z gruntu znakomita;-)
Z kurczakiem i królikiem...
Otulona bezą!
Lemoniada z arbuza...