ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 455

OPIS ODCINKA

Po wakacyjnej przerwie Ewa Wachowicz zaprosi widzów Polsatu na premierowe odcinki „Ewa gotuje”. A że wrzesień jest znakomitą porą na kucharzenie pod chmurką, to pierwszy obiad powstanie w ogrodzie. Najpierw zobaczymy jak przyrządzić znakomitą zupę ogórkową – co ciekawe: nie na kiszonkach, lecz na ogórkach gruntowych! Innymi słowy: zamiast klasycznej i znanej na całym świecie polish pickle soup Ewa ugotuje jej lżejszą wersję – idealną na ostatnie tygodnie upalnego lata. Daniem głównym będzie hiszpańska paella, czyli bardzo prosta, rolnicza potrawa, składająca się głównie z ryżu. – Osobiście uważam, że nasza kuchnia jest najlepsza na świecie, ale od czasu do czasu sięgam też po receptury z różnych stron świata, starając się jednak przerobić je w ten sposób, żeby bez problemu można było używać takich składników, które mamy pod ręką. I tak właśnie będzie tym razem, bowiem zamiast owoców morza w potrawie znajdzie się mięso z królika i kurczaka – mówi autorka programu. Na deser pani Ewa zaproponuje wyjątkowo orzeźwiającą tartę z rabarbarem i bezą. Ale to nie wszystko – zobaczymy też jak przygotować arbuzoladę, czyli lemoniadę z arbuza. Co ciekawe: zarówno paella, jak i arbuzolada, trafi na stół przy którym zasiądzie ekipa realizująca program, więc widzowie będą mogli zobaczyć jak wygląda telewizja „od kuchni”.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Zupa na ogórkach zielonych

Z gruntu znakomita;-)

Paella po zawojsku

Z kurczakiem i królikiem...

Tarta z rabarbarem

Otulona bezą!

Arbuzolada

Lemoniada z arbuza...

Wróć do listy odcinków