ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 253

OPIS ODCINKA

Wiosna w pełni, warzywa i owoce są coraz smaczniejsze, warto więc aby w naszej kuchni było ich jak najwięcej. Dlatego też w kolejnym odcinku Ewa przygotuje znakomity chłodnik na pomidorach, pieczonych burakach i jabłkach. Taką zupę można też podgrzać i podać na ciepło – chociażby z grzankami lub chipsem z boczku. Albo nalać nieco do szklanki, uzupełnić wodą i wypić jako koktajl. Na danie główne będą pierogi z farszem ziemniaczano-serowym, przy czym zamiast zwykłego sera białego autorka programu użyje wędzonego twarogu, w nadzieniu znajdzie się też żurawina i pesto z czosnku niedźwiedziego. A ponieważ po obiedzie zostanie trochę pierogowego ciasta, to resztki trafią na blachę starej kuchenki – tzw. angielki. Z kolei na deser Ewa zaproponuje niewielkie placuszki serowe. Co ciekawe – serniczki usmaży na patelni i poda z truskawkami oraz sosem z tych owoców.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na ipla.tv
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami

Dobry też na ciepło lub jako... koktajl!

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Czosnek niedźwiedzi pokroić i wrzucić do miksera. Dodać orzechy laskowe. Posolić, wla ...

Pierogi z wędzonym twarogiem

I czosnkiem niedźwiedzim;-)

Ciasto pierogowe z blachy

Przekąska zero waste!

Placuszki serowe z patelni

Z truskawkami i truskawkowym sosem!

Wróć do listy odcinków