Uwaga: ilość składników zależy od wielkości naczynia do pieczenia.
Kociołek wyłożyć liśćmi kapusty. Warzywa pokroić w talarki, nałożyć do kociołka. Przyprawić solą i majerankiem. Przykryć grubo pokrojonym boczkiem. Identycznie ułożyć kolejne warstwy, aż do napełnienia kociołka. Przykryć liśćmi kapusty, nałożyć pokrywę, zakręcić i wstawić do ogniska.
Prażonka będzie gotowa po godzinie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa zaprasza na potrawy z ognia. Nie z rusztu,...
Fasolę namoczyć w wodzie - najlepiej przez całą noc. Następnie ugotować
Trochę inna jarzynowa;-)
Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wyd ...
Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Ugnieść...