Jabłka umyć i pokroić w kostkę. Na patelni roztopić cukier. Gdy zrobi się karmel, wrzucić jabłka. Wymieszać. Przyprawić cynamonem. Wycisnąć sok z cytryny. Jeszcze raz wymieszać i dusić przez kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Odstawić do wystudzenia.
Porcję jabłek nałożyć do słoiczka. Na jabłka pokruszyć trochę ciastek. Przykryć jogurtem. Udekorować kakao. Zakręcić i wstawić do lodówki. Podawać po schłodzeniu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz przyznaje, że od czasu do czasu zdarza się jej jadać poza...
Jajka utrzeć z cukrem pudrem. Stopniowo dodać pozostałe składniki - cały czas ucieraj ...
Cukierniczy symbol Krakowa!
Galaretki rozpuścić, wylać na płaskie talerze. Gdy zastygną, pokroić w kostkę i nałoż ...
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka, sól i skórkę z cytryny. Mąkę ...