/ Przepisy / Frytki z pietruszki

Opis przygotowania

Pietruszkę umyć, obrać i wysuszyć. Pokroić w długie słupki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posolić. Skropić oliwą. Dorzucić trochę igiełek rozmarynu. Wymieszać.

Upiec na złoty kolor w temp. 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 270
Ewa gotuje - odc. nr 270

Ewa Wachowicz przyznaje, że od czasu do czasu zdarza się jej jadać poza...

 

Podobne przepisy

Łosoś na ananasie

Ryba jak z tropiku!

Pizza na francuskim spodzie

Przecier przelać na patelnię, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek...

Dorsz na bloku solnym

Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem...

Policzki z dzika

Dziczyzna godna królewskiego stołu!

Wróć do listy przepisów