Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Chłodnik z arbuza i melona

Opis przygotowania

Arbuz i melony pokroić na kawałki, obrać ze skóry, usunąć pestki i zmiksować. Dodać ocet lub porto, sok z cytryny i oliwę. Doprawić solą i pieprzem. Dorzucić posiekane liście kolendry lub bazylii oraz szczypiorek. Wymieszać. Schłodzić w lodówce. Na talerzu można udekorować świeżą kolendrą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 246
Ewa gotuje - odc. nr 246

Im cieplej, tym chętniej sięgamy po dania lekkie i szybkie w przygotowaniu....

 

Podobne przepisy

Zupa piwna na boczku z grzybami

Polewka po staropolsku warzona...

Krem z kiszonych pomidorów

Zaskakująca pomidorówka w wersji wege!

Zupa z Jasia

Fasolę namoczyć w wodzie - najlepiej przez całą noc. Następnie ugotować

Zupa z fasolką szparagową

Na dobry początek obiadu pod chmurką;-)

Wróć do listy przepisów