/ Przepisy / Dorsz w płatkach migdałów

Opis przygotowania

Filety z dorsza pokroić na kawałki. Oprószyć solą, przyprawić pieprzem. Przełożyć do zamykanego naczynia. Skropić sokiem z cytryny i oliwą. Przykryć i wstawić do lodówki na minimum 30 minut.

Po tym czasie zanurzyć w roztrzepanym jajku. Obtoczyć w płatkach migdałów i usmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Podawać na sałacie, w towarzystwie pomidorków koktajlowych. Liście porwać na talerz, dorzucić przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą. Polać odrobiną oliwy i ułożyć kawałki ryby.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 246
Ewa gotuje - odc. nr 246

Im cieplej, tym chętniej sięgamy po dania lekkie i szybkie w przygotowaniu....

 

Podobne przepisy

Karp chrzanem nadziewany

Niezwykle delikatny...

Roladki z karpia z farszem grzybowym

Wigilijna ryba nieco inaczej...

Cukierek z dorszem i warzywami

W miseczce wymieszać wszystkie warzywa...

Zupa rybna halaszle

Sprawionym rybom odciąć głowy, ogony i płetwy, wyciąć kręgosłupy. Wszystko wrzucić do garnka.

Wróć do listy przepisów