ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 246

OPIS ODCINKA

Im cieplej, tym chętniej sięgamy po dania lekkie i szybkie w przygotowaniu. Zamiast treściwego krupniku czy rosołu robimy delikatną zupę jarzynową lub chłodnik. Zamiast schabowego z kapustą kurczaka lub rybę z dużą ilością nowalijek. Nie inaczej będzie w kolejnym odcinku programu! Ewa przyrządzi zaskakujący, wytrawny chłodnik z melona i arbuza oraz dorsza w płatkach migdałów na sałacie, z dodatkiem pomidorków koktajlowych. Na deser będzie chałka – równie ciekawa, bo trójkolorowa.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na ipla.tv
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Chłodnik z arbuza i melona

Arbuz i melony pokroić na kawałki...

Dorsz w płatkach migdałów

Filety z dorsza pokroić na kawałki. Oprószyć solą, przyprawić pieprzem. Przełożyć do ...

Chałka trójkolorowa

Przygotować zaczyn. Do ciepłego mleka wkruszyć drożdże...

Wróć do listy odcinków