Przygotować marynatę. Do miseczki wlać whisky, przecisnąć czosnek, dodać chili i oliwę. Wszystko razem wymieszać.
Karkówkę rozbić tłuczkiem. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem, po czym natrzeć marynatą – z jednej strony.
Na każdym plasterku ułożyć 2-3 suszone śliwki (wcześniej warto zalać je odrobiną alkoholu). Zwinąć i spiąć wykałaczką.
Ruszt posmarować oliwą i ułożyć na nim roladki (powinno być solidnie napalone). Gdy się zrumienią, opiec je z drugiej strony.
Po upieczeniu przełożyć na półmisek. Podawać w towarzystwie sałatki z rukoli i grillowanych warzyw.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Długi weekend w „Ewa gotuje” to obowiązkowo potrawy z rusztu....
Umytą perliczkę natrzeć dokładnie solą i pieprzem, włożyć do głębokiego żaroodpornego ...
Niezwykle delikatny...
Dla miłośników kuchni orientalnej;-) W sam raz na złą pogodę...
Mięso zmielić, włożyć do miski. Dodać drobno pokrojone szczypiorek, estragon i natkę ...