Pieczarki wyczyścić. Odciąć nóżki. Połowę kapeluszy wydrążyć. Wszystkie przełożyć na tackę, oprószyć solą i pieprzem.
Paprykę i kiełbasę pokroić w kostkę, wymieszać z serem startym na tarce o grubych oczkach i posiekanym ząbkiem czosnku. Serek wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Tak przygotowane farsze nałożyć do wydrążonych kapeluszy. Resztę posypać grubo posiekanym czosnkiem i skropić oliwą. Upiec na ruszcie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Długi weekend w „Ewa gotuje” to obowiązkowo potrawy z rusztu....
Kit pszczeli na zdrowie!
Świetny dodatek do mięs...
Jajko, sok z cytryny, musztardę, pieprz, cebulę i śmietanę zmiksować. Stopniowo wlać ...
Cukier puder połączyć z cynamonem. Jabłka obrać, pozbawić ogonków i szypułek, pokroić ...