Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Diabelskie żeberka

Opis przygotowania

Żeberka przyprawić solą, pieprzem i papryką (można odstawić na 2 godziny). Następnie obsmażyć na gorącym tłuszczu (np. oleju ryżowym lub arachidowym). Potem podlać wodą i dusić do miękkości 1-1  1/2 godziny. Na 20 minut przed końcem dodać kilka suszonych śliwek, moreli i jabłek. Żeberka wyjąć.

Do sosu dodać miód, ketchup i koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku, w razie potrzeby zagęścić mąką.

Do tak przygotowanego sosu włożyć żeberka. Zagotować.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 92
Ewa gotuje - odc. nr 92

W kolejnym odcinku programu „Ewa gotuje” kuchnia iście szatańska....

 

Podobne przepisy

Kotlety po kijowsku

Znamy je jako "dewolaje"...

Dorsz z grilla

Ryby podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć do zamykanego pojemnika, przyprawić sol ...

Fricando

Kataloński gulasz z dużymi kawałkami cielęciny...

Pierś kaczki z sosem wiśniowym

Na dno pojemnika wsypać sól gruboziarnistą. Mięso umyć i osuszyć, następnie położyć na soli skórą do dołu...

Wróć do listy przepisów