Ewa / Przepisy / Sałata z granatem i awokado

Opis przygotowania

Z sałaty wybić głąb, liście poszarpać do miski. Dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Awokado naciąć wzdłuż na pół, usunąć pestkę, łyżką wyjąć miąższ, skropić sokiem z cytryny i pokroić na kawałki. Przełożyć do miski. Granat przekroić wzdłuż na pół i drewnianą pałką wybić nasiona wprost do miski.

Z limonki wycisnąć sok. Dodać syrop z granatów (można zastąpić miodem lub innym syropem). Wsypać sól, dolać oliwę i wszystko razem wymieszać. Dresingiem polać sałatę tuż przed podaniem.

wydrukuj przepis
Składniki
  • 1 - sałata lodowa
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 1 - dojrzałe awokado
  • 1 - granat
  • sok z cytryny
  • Dresing
  • 1 - limonka
  • 1 łyżka - syropu z granatów
  • 1 łyżeczka - soli
  • 3 łyżki - oliwy
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 216

Mamy środek długiego majowego weekendu – a tym samym początek sezonu...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów