/ Przepisy / Sałata z granatem i awokado

Opis przygotowania

Z sałaty wybić głąb, liście poszarpać do miski. Dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Awokado naciąć wzdłuż na pół, usunąć pestkę, łyżką wyjąć miąższ, skropić sokiem z cytryny i pokroić na kawałki. Przełożyć do miski. Granat przekroić wzdłuż na pół i drewnianą pałką wybić nasiona wprost do miski.

Z limonki wycisnąć sok. Dodać syrop z granatów (można zastąpić miodem lub innym syropem). Wsypać sól, dolać oliwę i wszystko razem wymieszać. Dresingiem polać sałatę tuż przed podaniem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 216
Ewa gotuje - odc. nr 216

Mamy środek długiego majowego weekendu – a tym samym początek sezonu...

 

Podobne przepisy

Marchewka z imbirem i żurawiną

Marchewkę pokroić na plasterki. Imbir obrać...

Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów

Idealne na drogę, w góry czy do szkoły...

Sałatka kolorowa

Umyte sałaty poszarpać do szklanej miski...

Sałatka z czerwonej fasoli

Pieczarki obrać i pokroić na plasterki...

Wróć do listy przepisów