/ Przepisy / Sałata z granatem i awokado

Opis przygotowania

Z sałaty wybić głąb, liście poszarpać do miski. Dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Awokado naciąć wzdłuż na pół, usunąć pestkę, łyżką wyjąć miąższ, skropić sokiem z cytryny i pokroić na kawałki. Przełożyć do miski. Granat przekroić wzdłuż na pół i drewnianą pałką wybić nasiona wprost do miski.

Z limonki wycisnąć sok. Dodać syrop z granatów (można zastąpić miodem lub innym syropem). Wsypać sól, dolać oliwę i wszystko razem wymieszać. Dresingiem polać sałatę tuż przed podaniem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 216
Ewa gotuje - odc. nr 216

Mamy środek długiego majowego weekendu – a tym samym początek sezonu...

 

Podobne przepisy

Zupa misoshiru

Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu...

Kiczeri - hinduski detoks

Potrawka z fasoli mung i ryżu;-)

Sałatka z zielonych pomidorów

Pomidory i cebulę pokroić w plastry. Wymieszać i odstawić na chwilę...

Kompot z rabarbaru

Rabarbar umyć, obrać i pokroić na centymetrowe kawałki...

Wróć do listy przepisów