/ Przepisy / Podudzia z kurczaka na ostro

Opis przygotowania

W zamykanym naczyniu wymieszać sos sojowy i oliwę. Dodać imbir, miód i sok z cytryny. Do marynaty włożyć mięso, przykryć i odstawić na co najmniej 1 godzinę. Od czasu do czasu można przemieszać, by mięso marynowało się równomiernie (wystarczy potrząsnąć kilka razy zamkniętym pojemnikiem). Po tym czasie upiec na grillu. Podczas pieczenia smarować marynatą – w ten sposób powstanie glazura.

Podawać na rukoli, skropionej oliwą lub dresingiem do sałaty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 216
Ewa gotuje - odc. nr 216

Mamy środek długiego majowego weekendu – a tym samym początek sezonu...

 

Podobne przepisy

Skrzydełka na ryżu

Skrzydełka umyć i osuszyć. Przełożyć do zamykanego pojemnika...

Roladki z kurczaka

Pierś z kurczaka podzielić na kawałki, rozbić tłuczkiem...

Gęsie pipki

Znany w całej Galicji gulasz z gęsich żołądków.

Kurczak generała Tso

Żółtka wybić do miski. Dodać olej arachidowy oraz jasny i ciemny sos sojowy...

Wróć do listy przepisów