/ Przepisy / Podudzia z kurczaka na ostro

Opis przygotowania

W zamykanym naczyniu wymieszać sos sojowy i oliwę. Dodać imbir, miód i sok z cytryny. Do marynaty włożyć mięso, przykryć i odstawić na co najmniej 1 godzinę. Od czasu do czasu można przemieszać, by mięso marynowało się równomiernie (wystarczy potrząsnąć kilka razy zamkniętym pojemnikiem). Po tym czasie upiec na grillu. Podczas pieczenia smarować marynatą – w ten sposób powstanie glazura.

Podawać na rukoli, skropionej oliwą lub dresingiem do sałaty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 216
Ewa gotuje - odc. nr 216

Mamy środek długiego majowego weekendu – a tym samym początek sezonu...

 

Podobne przepisy

Pierś kurczaka w jałowcu z rusztu

Mięso pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do zamykanego pojemnika...

Pikantne udka z papryka

Imbir, chili, pieprz ziołowy i sól wsypać do miseczki. Wymieszać...

Skrzydełka na ryżu

Skrzydełka umyć i osuszyć. Przełożyć do zamykanego pojemnika...

Kurczak faszerowany wątróbką

Wątróbkę umyć i oczyścić, następnie drobno posiekać...

Wróć do listy przepisów