Ewa / Przepisy / Podudzia z kurczaka na ostro

Opis przygotowania

W zamykanym naczyniu wymieszać sos sojowy i oliwę. Dodać imbir, miód i sok z cytryny. Do marynaty włożyć mięso, przykryć i odstawić na co najmniej 1 godzinę. Od czasu do czasu można przemieszać, by mięso marynowało się równomiernie (wystarczy potrząsnąć kilka razy zamkniętym pojemnikiem). Po tym czasie upiec na grillu. Podczas pieczenia smarować marynatą – w ten sposób powstanie glazura.

Podawać na rukoli, skropionej oliwą lub dresingiem do sałaty.

wydrukuj przepis
Składniki
  • 5 - podudzi z kurczaka
  • rukola i oliwa do podania
  • Marynata
  • 5 łyżek - sosu sojowego
  • 5 łyżek - oliwy
  • 1 łyżeczka - imbiru
  • 1 łyżka - miodu
  • 1 łyżka - soku z cytryny
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 216

Mamy środek długiego majowego weekendu – a tym samym początek sezonu...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów