/ Przepisy / Masło czosnkowe

Opis przygotowania

W moździerzu wymieszać przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekaną natkę pietruszki i sól. Lekko utłuc. Dodać miękkie masło i dobrze rozetrzeć. Przełożyć do małego naczynia i udekorować natką pietruszki. Podawać do ryby.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 208
Ewa gotuje - odc. nr 208

Tym razem Ewa gotuje na parze! Zrobi dorsza z masłem czosnkowym oraz warzywa...

 

Podobne przepisy

Śliwki w boczku

Śliwki wypestkować, nie docinając do końca. W miejsce pestek...

Pasty kanapkowe

Do miksera wrzucić rozdrobnione mięso z indyka, dodać musztardę, majonez, ser i czosn ...

Tatar z łososia

Łososia posiekać bardzo drobno, dodać oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, wy ...

Jajecznica z ogniska

Zamiast kiełbasy na patyku;-)

Wróć do listy przepisów