/ Przepisy / Oliwki z anchois

Opis przygotowania

Oliwki przełożyć do miseczki, dodać cebulę pokrojoną w piórka. Wymieszać.

Przygotować sos. Anchois przełożyć do moździerza, rozetrzeć. Dodać musztardę i sok z pomarańczy. Wymieszać. Wlać oliwę i wszystko razem jeszcze raz wymieszać. Przelać na oliwki z cebulą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 229
Ewa gotuje - odc. nr 229

W kolejnym odcinku Ewa zaprasza na potrawy inspirowane kuchnią hiszpańską....

 

Podobne przepisy

Sos BBQ

Na rozgrzanym oleju zeszklić bardzo drobno posiekaną cebulę...

Pasta z awokado

Awokado rozkroić, pozbawić pestki, miąższ wybrać łyżką, rozdrobnić widelcem. Połączyć ...

Pasztet z pistacjami

Grzyby namoczyć. Pistacje obrać, wstępnie podgotować (przez kilka minut). Mięso podsm ...

Mizeria

Ogórki obrać, pokroić na plastry, posolić i odstawić. Jak puszczą sok, odcisnąć z nad ...

Wróć do listy przepisów