Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Dorsz na parze

Opis przygotowania

W garnku przygotować aromatyczną kąpiel wodną – do wrzątku wrzucić liście laurowe, ziele angielskie, pęczek koperku i kilka plasterków cytryny (najlepiej ze skórką). Filety podzielić na mniejsze kawałki, ułożyć w koszyczku do gotowania na parze i wstawić nad gorącą wodę. Podawać z masłem czosnkowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 208
Ewa gotuje - odc. nr 208

Tym razem Ewa gotuje na parze! Zrobi dorsza z masłem czosnkowym oraz warzywa...

 

Podobne przepisy

Śledzie cytrynowe w oleju lnianym

Idealna przystawka na wigilijny stół! Świętą tuż tuż...

Sandacz na sposób leśny

Delikatne filety z sandacza podane na salsie z ogórków małosolnych. A do tego prawdziwki prosto z patelni.

Chowder z dorszem i wędzonym łososiem

Zupa irlandzkich marynarzy;-)

Karp w sosie cebulowym

Świąteczna ryba nieco inaczej!

Wróć do listy przepisów