Ewa / Przepisy / Coleslaw z domowym sosem

Opis przygotowania

Kapustę poszatkować i dodatkowo posiekać nożem. Marchewkę obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki sosu wymieszać i zalać nim jarzyny. Odstawić w chłodne miejsce na ok. 2 godziny.

wydrukuj przepis
Składniki
  • 1 - nieduża kapusta
  • 2 - machewki
  • 2 - cebule
  • ¼ szklanki - cukru pudru
  • ½ łyżeczki - soli
  • ¼ łyżeczki - pieprzu
  • ¼ szklanki - mleka
  • ½ szklanki - majonezu
  • łyżki - octu winnego
  • łyżki - soku z cytryny
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 189

Majowa aura sprzyja imprezowaniu na świeżym powietrzu. Dlatego dziś Ewa...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów