/ Przepisy / Pijane polędwiczki

Opis przygotowania

Polędwiczki podzielić na mniejsze kawałki. Do miodu dolać sok ananasowy, sos teriyaki, sok z cytryny i bourbon. Jeśli cytryna ma mało soku, trzeba wycisnąć więcej niż tylko z połowy. Dosypać chili i dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Wymieszać. Sos teriyaki jest słony, więc soli już nie dodajemy. Zaprawa powinna być słodko-kwaśna z pikantną nutą.

Marynatą zalać mięso i zostawić na całą noc w lodówce, by przeszło wszystkimi smakami. Polędwiczki ułożyć na rozgrzanym ruszcie i piec ze wszystkich stron. Podczas pieczenia polewać marynatą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 189
Ewa gotuje - odc. nr 189

Majowa aura sprzyja imprezowaniu na świeżym powietrzu. Dlatego dziś Ewa...

 

Podobne przepisy

Kaczka wielkanocna z jabłkami

Kaczą tuszkę natrzeć mieszanką soli, pieprzu i suszonego majeranku. Jabłka - najlepie ...

Makrela na wieszaku

Sprawioną tuszkę przyprawić wewnątrz solą i pieprzem...

Curry z indyka

Mięso pokroić w kostkę. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju kokosowym...

Szaszłyki z łososia i ananasa

Papryczkę (bez pestek) drobno posiekać...

Wróć do listy przepisów