/ Przepisy / Rukola z pstrągiem

Opis przygotowania

Przygotować winegret. Do słoiczka wlać olej, posolić. Wycisnąć sok z cytryny. Dodać musztardę lub drobno posiekaną miętę. Przyprawić pieprzem. Zakręcić i energicznie wymieszać.

Rukolę wrzucić do miski (można porwać na mniejsze kawałki). Dodać filety wycięte z pomarańczy oraz kawałki fileta z pstrąga. Posypać siekanymi bakaliami. Polać sosem i od razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 362
Ewa gotuje - odc. nr 362

Tym razem Ewa zaprosi widzów do nowej kuchni – w drewnianym domu...

 

Podobne przepisy

Kulebiak z dorszem

Mąkę wysypać na stolnicę, dodać miękkie masło, wysiekać...

Dorsz z grilla

Ryby podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć do zamykanego pojemnika, przyprawić sol ...

Pasta z karpia

Cebulę obrać, następnie zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem...

Roladki z karpia z farszem grzybowym

Wigilijna ryba nieco inaczej...

Wróć do listy przepisów