/ Przepisy / Zupa z soczewicy

Opis przygotowania

Bulion doprowadzić do wrzenia i wrzucić soczewicę. Gotować 35-40 minut. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekany seler. Zrumienić.

Dodać pomidory i smażyć jeszcze przez 8-10 minut. Przełożyć do garnka z soczewicą, przykryć i gotować 5-10 minut (aż soczewica zmięknie). Zmiksować, doprawić kuminem, solą i pieprzem.

Dekorować posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 74
Ewa gotuje - odc. nr 74

Ponoć Francuzki nie tyją… W dodatku żyją długo i szczęśliwie…...

 

Podobne przepisy

Rosół z fasolą i farfelkami

Pożywny bulion "z wkładką" zwany jest żydowską aspiryną.

Chiński rosół z jajem

Do gorącego rosołu zetrzeć trochę imbiru...

Pomidorowa z papryką i ogórkami

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na łyżce oliwy. Gdy stanie się szklista, dodać paprykę...

Pieczarkowa pod ciastem francuskim

Prosto z piekarnika...

Wróć do listy przepisów