
Owoce sparzyć i odcedzić (powinny być suche), pokroić lub przepuścić przez maszynkę o grubych oczkach. Biszkopty zmielić w maszynce na najmniejszych oczkach.
Z jajek i cukru utrzeć kogel-mogel. Cały czas miksując dodać masło, zagęścić mączką biszkoptową. Wrzucić owoce, dolać rum. Dokładnie wymieszać.
Na andrucie rozprowadzić masę (warstwa powinna mieć 1,2 - 1,5 cm grubości). Przykryć drugim waflem. Przycisnąć, żeby się sklepiło (przydatna jest duża deska lub kilka książek).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, więc warto już pomyśleć o tym, jakie...
Z pistacjami...
Brzoskwinie wrzucić na moment do wrzątku, następnie schłodzić pod zimną wodą i pozbaw ...
W małej misce wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Odstawić. W dużej misce roz ...
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodać cukier, wymieszany upr ...