Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy. Miąższ z awokado wydrążyć i rozgnieść widelcem na miazgę, połączyć ze śmietanką. Daktyle drobno posiekać, połączyć z masą awokadowo-śmietankową. Przełożyć do 2 pucharków (z tych składników wychodzą 2 porcje) i wstawić do lodówki na około 2 godziny - jeśli śmietana była zimna, a taka najlepiej się ubija, gotowy deser chłodzimy znacznie krócej. Udekorować biszkoptami i wiórkami czekolady.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ziołowa ryba w śmietanie pieczona, deser z awokado Tym razem w „Ewa...
Pod kruszonką... Na mące orkiszowej!
Wiśnie umyć i wydrylować. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Cały czas ucierając wbić po ...
Miękkie masło, cukier, wodę i kakao gotować na małym ogniu, aż składniki się połączą...
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier, sól i masło. Wysiekać...