Mrożone truskawki zmiksować i posłodzić, nałożyć do szampanówek, zalać winem musującym, udekorować świeżą miętą.
Uwaga! Do przygotowania sorbetu z mrożonych owoców potrzebny jest mikser o bardzo ostrym nożu. Jeśli nie mamy takiego urządzenia, truskawki trzeba lekko rozmrozić, zmiksować w blenderze, włożyć do zamrażarki na kilka godzin i mieszać od czasu do czasu - aż do powstania odpowiedniej, przypominającej kryształki, konsystencji.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Motywem przewodnim tego programu będzie Święto Zakochanych - Ewa Wachowicz...
Na kruchym spodzie!
Do białek dodać szczyptę soli, ubić pianę, pod koniec ubijania utrwalić cukrem. Dodać ...
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać cukier, cukier waniliowy i ...
Żeby go przygotować, wcale nie trzeba znać mandaryńskiego;-)