Buraki ugotować, pokroić na cienkie plastry, ułożyć na rukoli. Wodę zagotować z octem, dodać rodzynki i odstawić, by spęczniały. Dolać oliwę i sok z cytryny. Buraki opruszyć solą i pieprzem, polać rodzynkowym winegretem.
Do buraczków można też dodać posiekaną i podsmażoną cebulę oraz słodką śmietanę 36%. Całość zagotować (5-10 minut) i podawać na ciepło.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku swego programu Ewa Wachowicz zaprasza na indyka i "zebrę"....
Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!
Mozzarellę poszarpać na talerz. Ser Brie pokroić na mniejsze kawałki i również ułożyć ...
Kapustę (pekińską lub sałatę rzymską; w Kraju Środka używana jest kapusta chińska) po ...
Sałatę umyć i poszarpać do miski...