/ Przepisy / Burgery śródziemnomorskie

Opis przygotowania

Do mięsa dodać drobno posiekane pomidory, orzeszki pinii (wcześniej warto uprażyć je na suchej patelni), parmezan, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz posiekaną bazylię i natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać.

Uformować 4 burgery i piec na grillu po 4-5 minut z każdej strony. Podawać z sałatką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 186
Ewa gotuje - odc. nr 186

Majowy weekend zbliża się wielkimi krokami. W związku z tym Ewa proponuje...

 

Podobne przepisy

Pstrąg na sałacie

Sałatę porwać na talerz (oprócz rzymskiej). Dodać przekrojone na pół pomidorki koktaj ...

Szaszłyki z łososia i ananasa

Papryczkę (bez pestek) drobno posiekać...

Przekładaniec świąteczny

Zapiekanka z kurczaka;-)

Wieprzowina z kapustą w cieście francuskim

Liście kapusty wrzucić do osolonego wrzątku. Parzyć przez ok. 3 minuty...

Wróć do listy przepisów