/ Przepisy / Sałatka z zielonych pomidorów

Opis przygotowania

Pomidory i cebulę pokroić w plastry. Wymieszać i odstawić na chwilę. Można oprószyć odrobiną soli.

Przygotować marynatę. Do wody wlać ocet, wymieszać. Posłodzić, wrzucić przyprawy i zagotować.

Pomidory z cebulą przełożyć do słoików. Zalać gorącą marynatą. Zakręcić, odwrócić do góry dnem i odstawić.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 256
Ewa gotuje - odc. nr 256

Tym razem Ewa Wachowicz przyrządzi potrawy z wieprzowiny. Gotowanie rozpocznie...

 

Podobne przepisy

Flaczki z boczniaków

Barowy klasyk - w moim wydaniu zamiast flaków są boczniaki!

Wegański bigos na włoskiej

Schroniskowy klasyk w wersji bezmięsnej;-)

Frytki z cukinii

Belgijski przysmak z włoskiego warzywa;-)

Surówka z pora

Pora umyć pod bieżącą wodą, posiekać w półplasterki...

Wróć do listy przepisów