Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gałuszki

Opis przygotowania

Do przesianej mąki dodać jajko, posolić. Wlać wodę (ile zabierze), wyrobić.

Łyżką formować kluseczki i wrzucać na wrzątek.

Można ułatwić sobie pracę używając specjalnego urządzenia do gałuszek (wygląda jak cedzak z dość dużymi otworami).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 5
Ewa gotuje - odc. nr 5

Tym razem Ewa Wachowicz przyrządzi cielęcinę w kurkach. Zobaczymy też węgierskie...

 

Podobne przepisy

Jabłka pieczone w cieście

Znakomite na śniadanie lub jako deser!

Frytki z cukinii

Belgijski przysmak z włoskiego warzywa;-)

Szakszuka po góralsku

Idealne śniadanie przed wyjściem w góry!

Ser biały w oliwie ziołowej

Przystawka lub składnik sałatek...

Wróć do listy przepisów