
Jajka wybić do miski, wlać olej i zmiksować. Dodać m±kę, proszek do pieczenia i mleko. Wymieszać.
Dorzucić pokrojone papryki, pomidory i oliwki, dodać przeci¶nięty przez praskę czosnek. Przyprawić sol± i pieprzem. Wymieszać i przełożyć do keksówki wy¶cielonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć kilka pokrojonych oliwek.
Wstawić na około 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C (termoobieg). Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto w ¶rodku jest suche.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Cwibak na słono – czemu nie! Kolejny odcinek „Ewa gotuje“...
Szpinak umyć i osuszyć. Rozrzucić...
Z kartofli z wczorajszego obiadu...
Idealne na drogę, w góry czy do szkoły...
Befsztyk tatarski z... ryby!