Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Dynia marynowana

Opis przygotowania

Do wody wlać ocet. Posłodzić i posolić, dodać przyprawy oraz musztardę. Wymieszać i zagotować.

Dynię obrać ze skórki, oczyścić i pokroić w średniej wielkości kostkę. Ciasno ułożyć w wyparzonym słoiku i zalać marynatą. Zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 401
Ewa gotuje - odc. nr 401

Tym razem Ewa zajmie się dekonstrukcją tradycyjnych gołąbków! Zamiast farszu...

 

Podobne przepisy

Ocet na wzmocnienie

Antybiotyk z domowej apteki!

Surówka z selera

Seler zetrzeć na tarce jarzynowej...

Paella po zawojsku

Z kurczakiem i królikiem...

Pomidorowa z papryką i ogórkami

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na łyżce oliwy. Gdy stanie się szklista, dodać paprykę...

Wróć do listy przepisów