Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kacze piersi w sosie karmelowym

Opis przygotowania

Mięso oprószyć solą, pieprzem oraz suszoną papryczką chili. Natrzeć przyprawami, przełożyć do zamykanego naczynia, przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny.

Cukier roztopić na patelni. Wlać wodę i wymieszać. Dodać sos sojowy. Na patelni z sosem ułożyć kacze piersi – skórą do dołu. Przykryć i dusić przez 15-20 minut.

Dorzucić pokrojone pieczarki oraz posiekany czosnek. Dodać obrany i pokrojony imbir. Dusić do miękkości pod przykryciem.

Na talerzu udekorować kolendrą. Podawać z sosem, komosą ryżową i surówką.

Jabłka pokroić w cienkie słupki. Przełożyć do miski. Marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dorzucić do jabłek. Wlać olej, dodać odrobinę cukru, posolić i wymieszać. Odstawić, by surówka się przegryzła.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 401
Ewa gotuje - odc. nr 401

Tym razem Ewa zajmie się dekonstrukcją tradycyjnych gołąbków! Zamiast farszu...

 

Podobne przepisy

Pstrąg zapiekany na kaszy owsianej

Z brokułem i pesto...

Zapiekanka ziemniaczana

W stylu włoskiej lasagne!

Bryzol z pieczarkami i jajem sadzonym

Kultowa potrawa z PRL-u...

Schab kresowy

Umyty i osuszony schab oprószyć solą i pieprzem, natrzeć majerankiem i skropić sokiem z cytryny...

Wróć do listy przepisów