Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Jabłka kiszone

Opis przygotowania

Jabłka ułożyć w słoiku, przekładając je liśćmi wiśni i porzeczki. Między owocami umieścić kilka kawałków kory cynamonu oraz kilka goździków.

Zalać wodą z solą i miodem (jeśli nie mamy filtrowanej, to trzeba ją zagotować i wystudzić). Docisnąć, zamknąć i odstawić.

Po 2 tygodniach wynieść do spiżarni.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 399
Ewa gotuje - odc. nr 399

Cwibak na słono – czemu nie! Kolejny odcinek „Ewa gotuje“...

 

Podobne przepisy

Jajka inaczej

Pisanki z... galarety!

Pasta serowa

Ser przetrzeć przez sito, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę i obie pa ...

Domowy ketchup

omidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne...

Talerz śródziemnomorski

Wariacja na temat caprese;-)

Wróć do listy przepisów