Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Mus śliwkowy z kakao

Opis przygotowania

Śliwki umyć, wyjąć pestki. Owoce przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Przełożyć do garnka, zasypać cukrem, wymieszać i smażyć na małym ogniu przez ok. 2 godziny.

Pod tym czasie dodać kakao i smażyć jeszcze przez 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając.

Gorący mus nałożyć do słoików. Zakręcić i postawić do góry dnem. Nie pasteryzować.

Doskonałe jako smarowidło do chleba.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 254
Ewa gotuje - odc. nr 254

Tym razem Ewa zaprasza na odcinek mocno śliwkowy. Zacznie od znakomitego...

 

Podobne przepisy

Szybki chlebek bez glutenu

Na białkach i siemieniu lnianym!

Pesto z bazylii i rukoli

Orzechy laskowe uprażyć w piekarniku i obrać ze skórki...

Sos tatarski po wiedeńsku

Austriacka wersja doskonale znanego u nas sosu majonezowego.

Omlet cesarski

Żółtka utrzeć z cukrem, wmieszać mąkę, dolać mleko i mieszać, aż powstanie jednolita ...

Wróć do listy przepisów