/ Przepisy / Bakłażan z rusztu

Opis przygotowania

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekroić wzdłuż na pół i podawać z dipem czosnkowym. Można udekorować miętą.

Dip czosnkowy. W miseczce wymieszać jogurt, listki mięty, czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić solą i pieprzem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 193
Ewa gotuje - odc. nr 193

W dzisiejszym odcinku Ewa przygotuje potrawy na grilla. Będzie pieczony...

 

Podobne przepisy

Buraczki z czosnkowym winegretem

Surowe buraki obrać i utrzeć na drobnej tarce...

Czerwone pesto

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...

Sałatka z wędzonym pstrągiem

Z warzywami z rusztu!

Gołąbki w liściach jarmużu

Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...

Wróć do listy przepisów