/ Przepisy / Zielone szparagi w szynce

Opis przygotowania

Szparagi opłukać – jeśli są młode, nie trzeba ich obierać. Odłamać zdrewniałe końce, ułożyć w naczyniu do zapiekania, przyprawić solą i pieprzem, skropić oliwą. Wstawić na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Po upieczeniu wystudzić i pojedynczo zawinąć w plastry szynki parmeńskiej.

Przy okazji można też zapiec pomidorki koktajlowe.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 188
Ewa gotuje - odc. nr 188

Na polskich targowiskach coraz częściej pojawiają się nowalijki. Ewa postanawia...

 

Podobne przepisy

Krem z gruszki i pietruszki

Pietruszkę obrać, pokroić w plastry i przesmażyć w garnku...

Gratin

Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...

Puree z ziemniaków i brokułów

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i podgotować w osolonym wrzątku...

Barszcz czerwony ze śmietaną i ziemniakami

Zaskakuje smakiem z powodu wody z... kiszonych ogórków.

Wróć do listy przepisów