Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałata z jajem

Opis przygotowania

Sałaty umyć i osuszyć. Poszarpać do miski. Polać sosem przyrządzonym z wody, soku z cytryny, soli i cukru. Odcisnąć z nadmiaru płynu. Dodać śmietanę. Na wierzchu rozłożyć posiekane jajko.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 102
Ewa gotuje - odc. nr 102

Tym razem odcinek „komunijny” – maj jest w Polsce miesiącem...

 

Podobne przepisy

Orientalna surówka z marchewki

Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Obrany imbir też zetrzeć - ale ...

Sałatka brzoskwiniowa z pekińskiej

Kapustę poszatkować. Brzoskwinie i cebulę pokroić w kostkę (cebulę drobno), melisę po ...

Sałatka śledziowa w kieliszkach

Monoporcja... koktajlowa;-)

Sałata z domowym winegretem

Na syropie klonowym;-)

Wróć do listy przepisów