Ewa / Przepisy / Sałata z dresingiem figowym

Opis przygotowania

Sałaty przełożyć do miski, dorzucić przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Musztardę połączyć z syropem z fig i octem balsamicznym (syrop z fig można zastąpić sokiem z malin). Przyprawić solą i pieprzem. Dodać oliwę. Wymieszać. Polać sałatę.

wydrukuj przepis
Składniki
  • mix sałat
  • pomidorki koktajlowe
  • 1 łyżka - musztardy Dijon
  • 1 łyżka - syropu z fig
  • 3 łyżki - octu balsamicznego
  • 3 łyżki - oliwy
  • sól
  • pieprz
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 166

W tym odcinku: żeberka w coli, kapusta a na deser placek z brzoskwinia...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów