/ Przepisy / Racuchy

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski, zmiksować z cukrem, dodać kefir, stopniowo mąkę i sodę. Wymieszać na gładką masę. Ciasto nakładać porcjami na rozgrzaną patelnię z olejem - chochelką. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Połowę racuchów przygotować z pokrojonym na plastry bananem - wystarczy wrzucić do ciasta, wymieszać i usmażyć.

Podawać z musem jabłkowym, udekorowane cukrem pudrem.
Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Wrzucić do miksera, dodać sok z cytryny i cukier brązowy.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 162
Ewa gotuje - odc. nr 162

Wrzesień, nowy sezon z Ewą. Tym razem dowiemy się, jak zrobić pyszne pierwsze...

 

Podobne przepisy

Tarta jak mazurek

Wielkanocny kisz;-)

Sos tzatziki

Ogórka umyć, ale nie obierać! Zetrzeć na grubej tarce, posolić i zostawić na parę min ...

Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów

Idealne na drogę, w góry czy do szkoły...

Choripan

Kiełbasę usmażyć na patelni lub upiec na grillu. Pieczywo...

Wróć do listy przepisów