Z jajek, kefiru, mąki, soli i sody zrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Połączyć z drobno pokrojonymi jabłkami (owoce można też zetrzeć na tarce o grubych oczkach). Usmażyć.
Posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Do kolejnego programu Ewa Wachowicz zaprosi Jadzię Nalepę, "Osobowość telewizyjną"...
Seler i cebule zetrzeć na tarce o grubych oczkach - ew. zmiksować w malakserze z tark ...
Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku, przecisnąć przez praskę. Wymieszać z masłem i ...
Śliwki przełożyć na sito i przelać wodą (po to, by usunąć nadmiar dymnego posmaku z w ...
Wątróbki umyć, oczyścić, zmiksować. Miksując dodać jajka i wiśniówkę oraz rozpuszczon ...