
Rybę skropić sokiem z cytryny, solidnie przyprawić solą i pieprzem. Posmarować roztopionym masłem. Ułożyć na blasze piekarnikowej (wyłożonej papierem do pieczenia).
Chrzan wymieszać z bułką tartą. Połączyć z resztą stopionego masła i rozłożyć na rybich filetach. Piec przez ok. 20 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje rybę zapiekaną pod chrzanem...
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Rozbić z obu stron, nat ...
I czosnkiem niedźwiedzim;-)
Filet przekroić na pół, włożyć do zamykanego pojemnika...
Mięso umyć, osuszyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć solą i pieprzem. Masło ...