
Na maśle podsmażyć cebulę. Gdy lekko się zezłoci, dodać pokruszony ser. Mieszać, aż się rozpuści (a rozpuści się na pewno, bowiem zawiera 52 proc. tłuszczu), po czym wlać białe półwytrawne wino. Odparować do połowy objętości i dodać śmietanę, uprzednio hartując ją odrobiną gorącego płynu z patelni. Doprawić jedynie pieprzem - ser jest na tyle słony, że potrawy dosalać już nie trzeba. Gdy całość się zagotuje, włożyć rybne filety i dusić do miękkości (10-15 minut, co zależy od wielkości ryby). Podczas gotowania sos redukuje się na tyle, że nie trzeba go dodatkowo zagęszczać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jak wykorzystać różne rodzaje serów do przygotowania pysznego obiadu i...
Bigos - też mi coś... Tyle tylko, że ten jest niezwykły, bo na czerwonej kapuście kiszonej!
Na jubileusz - gęsina!
A do tego sos grzybowy!
Mięso pokroić na zgrabne kawałki. Włożyć do zamykanego naczynia, dodać drobno pokrojo ...